Beste wijnliefhebber,

Alstublieft, de wijnbijbel van wijnbar Wine & Bite!
Met een veelzijdige en buitengewone selectie wijnen die passen bij u, uw gezelschap, uw avond.

Een selectie die Karel Elhorst met zijn zonen zorgvuldig heeft samengesteld. Gebaseerd op meer dan veertig jaar ervaring en kennis importeert Elhorst Wijnen de mooiste, spannendste en opvallendste wijnen uit alle werelddelen. Wijnen van bijzondere wijnhuizen met een hoogstaande kwaliteit. Al decennialang reist Karel met zijn team en vrienden naar alle windstreken om nieuwe ontdekkingen te doen en deze aan u te presenteren. Hij maakte er ook kennis met het begrip wijnbar: een gelegenheid om niet alleen een mooi glas wijn te proeven, maar ook te genieten van een hapje en goed gezelschap. Zo ontstond het plan om naast de gerenommeerde wijnhandel Elhorst Wijnen ook een wijnbar te realiseren.

Samen met zijn zonen importeert Karel als onafhankelijke importeur een keur aan wijnen. Grote namen uit Frankrijk, Duitsland en Italië, prachtige collecties uit de nieuwe wijnlanden en opmerkelijke vondsten waar u kennis mee moet maken. Persoonlijk geselecteerd door de familie Elhorst betekent topwijnen die alleen na een strenge keuze aan het assortiment worden toegevoegd. Wijnen die ieder jaar weer geproefd en gekeurd worden alvorens die in deze wijnlijst worden opgenomen. Een assortiment dat u uiteraard ook terugvindt in onze wijnhandel Elhorst Wijnen. Vinoloog Boudewijn Elhorst heeft zijn passie voor wijnen de afgelopen jaren verder ontplooid. Na ervaring opgedaan te hebben bij toprestaurants is Boudewijn in december 2021 terug op het vertrouwde nest waar het allemaal voor hem begon. En waar hij nu samen met zijn team graag adviseert over het mooie aanbod. Wij kunnen u daarom een van de meest bijzondere selecties van Nederland bieden. De een heerlijk drinkbaar en jong toegankelijk, de ander juist lang gerijpt omdat geduld nodig was. Een wijnkaart voor liefhebbers vol met wijnen die een uitstekende begeleider van uw avond kunnen zijn.

Boudewijn Elhorst:

In Vino Veritas is een Latijns spreekwoord dat ‘In wijn zit de waarheid’ betekent. Vaak wordt het uitgelegd in zin dat dat mensen, als ze beschonken zijn, hun ware aard tonen en de waarheid spreken. Voor mij betekent ‘In wijn zit de waarheid’ dat het gaat om de inhoud van de wijnfles. Want het is de wijn zelf die de waarheid spreekt en altijd zijn ware karakter toont.


Gastvrije groet,
Familie Elhorst


 

Download hier ons wijnboek in pdf 

Cadeaukaart Wine & Bite

Geef een Wine & Bite cadeau. Deze kaart kunt u voor verschillende bedragen in onze webshop (digitaal), wijnbar en bij Elhorst Wijnen aanschaffen.

De nieuwe cadeaukaarten zijn zowel inwisselbaar bij Wine & Bite als bij Elhorst Wijnen.


Check je cadeaukaart saldo

Openingstijden
Dinsdag van 17:00 tot 24:00 (PizzaNight)
Woensdag van 17:00 tot 24:00
Donderdag van 17:00 tot 24:00
Vrijdag van 17:00 tot 24:00
Zaterdag van 17:00 tot 24:00
Zondag van 16:00 tot 23:00